The Bastard accessoires: het basis startpakket

Wil je een The Bastard Kamado, maar weet je niet welke accessoires je nodig hebt om te starten?
Wij hebben voor jou een basis startpakket samengesteld om je op weg te helpen!

The Bastard modellen

The Bastard heeft 5 modellen kamado’s in verschillende maten, waarbij de The Bastard Large het meest populair is. Naast de Large hebben we ook een The Bastard Compact, The Bastard Small, The Bastard Medium en The Bastard XL.


Alle modellen zijn beschikbaar in twee kleuren, urban en classic, zodat er voor iedereen wat wils is!

Dit zijn de belangrijkste accessoires voor jouw The Bastard kamado:

Houtskool en aanmaak wokkels
Om te kunnen beginnen, heb je houtskool en aanmaak wokkels nodig. We raden de Marabu houtskool aan, die een lichte rooksmaak geeft en langer brandt dan de meeste andere soorten houtskool.

Met de aanmaak wokkels steek je de kamado snel en gemakkelijk aan. Slechts één wokkel is voldoende om een goed brandend vuurtje te creëren.

Gietijzeren rooster
Standaard wordt een RVS rooster meegeleverd bij de aanschaf van een The Bastard kamado. Als je perfect gegrild vlees en groenten wilt, raden we aan om te kiezen voor een gietijzeren rooster van The Bastard. Deze roosters houden de hitte beter en langer vast, waardoor je vlees, vis en groenten perfect op hoog vuur kunt bakken en mooie grillstrepen op je gerechten krijgt. Het gietijzeren rooster is verkrijgbaar in een halve maan of een heel rooster.

 

Schoonmaakborstel
Om je RVS of gietijzeren rooster schoon te maken, kun je beter geen afwasmiddel gebruiken. In plaats daarvan kun je na een barbecue sessie de BBQ goed opstoken, het rooster boven het vuur leggen en schoonborstelen met de staalborstel van The Bastard. Deze borstel heeft een extra lange steel en een handige greep, zodat je je handen niet hoeft te branden, zelfs niet bij een hete BBQ.

BBQ handschoenen
Om je handen te beschermen tegen de hitte van de warme roosters na het barbecueën, zijn stevige handschoenen van The Bastard onmisbaar.

 

Druippan
De druippan van The Bastard is essentieel om vet en sappen uit je vlees, vis of groenten op te vangen, zodat de onderliggende steen in je kamado niet vies wordt. Daarnaast voorkomt het dat het vet en de sappen gaan roken of verbranden. Je kunt kiezen voor een halve maan druippan of een hele druippan, afhankelijk van je bereidingstechniek.

Thermometer
Een thermometer is onmisbaar bij het bereiden van je gerechten. Met een kernthermometer houd je de temperatuur van je gerecht in de gaten. Vooral bij het bereiden van een groot stuk vlees is het belangrijk om de juiste kerntemperatuur te weten. The Bastard Core Thermometer Pro is een ideale thermometer met een zeer snelle reactietijd.


BBQ tang
Een BBQ tang is een onmisbaar gereedschap bij het omdraaien van vlees, groenten of vis op de kamado, zonder dat je handen te dicht bij het vuur komen. Deze BBQ tang van The Bastard is compact en handig met hittebestendige siliconen grepen, ideaal voor krasgevoelige pannen. Voor een nog betere grip op elk stuk vlees, groente of vis is er The Bastard tang deluxe.

Ben jij ook een liefhebber van echt lekkere pizza?

Dan mag de pizzasteen van The Bastard niet ontbreken! Hiermee bereid je authentieke pizza's op de kamado, net zoals in Italië. De schokbestendige keramische steen verdeelt de hitte gelijkmatig en absorbeert overtollig vocht, waardoor je pizza perfect wordt gebakken met een knapperige korst.

 

Om je pizza gemakkelijk uit de kamado te halen gebruik je de pizzaschep en de pizzasnijder om je pizza in mooie punten te snijden.