Grand ribs of beef

Als je op zoek bent naar een indrukwekkend gerecht om je gasten te verwennen, dan ben je hier aan het juiste adres. Deze sappige en smaakvolle ribben van rundvlees zullen zeker indruk maken op je gasten. Met een combinatie van smaakvolle kruiden en een langzame garingstechniek, zorgen we ervoor dat het vlees boterzacht en vol van smaak wordt. Of je nu een ervaren pitmaster bent of een beginner, dit recept biedt stapsgewijze instructies om jou te helpen een onvergetelijk gerecht op tafel te zetten. Dus pak je barbecue erbij en laten we beginnen met het bereiden van deze onweerstaanbare "Grand Ribs of Beef"!

Ingrediënten

- 1 heel ribstuk (ca. 4 kg)
- 6 teentjes knoflook, in plakjes
- 10 takjes verse rozemarijn

Voor de rub:
- 200 g Maldon zeezout
- 70 g basterdsuiker
- 25 g mosterdpoeder
- 25 g gerookt paprikapoeder
- 25 g versgemalen zwarte peper

Bereiding

1. Snijd met een scherp mes kleine gaatjes in het ribstuk en duw er plakjes knoflook en rozemarijnblaadjes in. Houd 4 cm afstand tussen de gaatjes.

2. Maak een rub van Maldon zeezout, basterdsuiker, mosterpoeder, gerookt paprikapoeder en zwarte peper. Smeer het hele ribstuk er mee in.

3. Leg het ribstuk, met het vette deel aan de bovenkant, op het rooster boven de plate setter van The Bastard.

4. Blijf de kerntemperatuur van het vlees controleren en blijf goed opletten vanaf 50 ºC (55 ºC is al behoorlijk rare/medium; een mooi moment om het vlees eraf te halen). Dit kan 3 uur duren.

5. Dek het ribstuk losjes af met wat butcher paper, zodat het nog wat door gaart.

6. Snijd na 15 minuten het ribstuk aan. Het makkelijkst is om dit per rib te doen.

Tip 1: Je kunt het ribstuk ook wat minder lang garen (tot 50 ºC). Laat dan even rusten en snijd tussen de ribben door. Je houdt dan 3 a 4 enorme tomahawk steaks over. Smeer die in met wat olie en gril krokant.

Tip 2: Vang in een druippan het vocht op. Kook dit in een pannetje met wat knoflook, rozemarijn en boter tot een simpel maar overheerlijk sausje.