Short-rib birria taco

Verwen jezelf met een onweerstaanbare smaakbeleving met deze Short-rib birria taco's! Sappige shortrib-racks, perfect gegrild op de barbecue, vormen de basis van dit smaakfestijn. De aromatische jus, met een uitgebalanceerde mix van kruiden en specerijen, omhult het zachte vlees en zorgt voor een rijke en volle smaak. De taco's worden knapperig gebakken en gevuld met gestoofd vlees en romige kaas, voor een explosie van smaken in elke hap. Serveer met de smaakvolle jus, rode ui en verse koriander. Kies voor deze heerlijke traktatie en geniet van een culinair hoogtepunt bij elke gelegenheid!

Ingrediënten

Vlees en jus
- 2 st. shortrib racks (circa 2-2,5kg). Gril ze kort bruin op de BBQ.
- 20 gr. olijfolie
- 200 gr. ui
- 20 gr knoflook. Bak ui en knoflook goudbruin in de olie.
- 40 gr. chipotle pepers, geweekt en fijngesneden (Morena sliced)
- 5 gr. komijn gemalen
- 8 gr. gerookte paprika poeder
- 2 gr. marjolein, oregano
- 4 gr. cacao poeder
- 1 st. kaneel stok
- 2 st. laurier. Bak alle specerijen droog met de ui en knoflook.

- 400 gr. blik tomaat. Blus af met de tomaat uit blik, breng aan de kook.
- 340 gr rundfond
- 340 gr. water
- 25 gr. limoensap. Voeg overige vloeistoffen toe en sudder 3-4 uur op 150 °C.

Ingrediënten

Taco's en garnering
- 10 st. taco's
- 200 gr geraspte kaas
- 1 st. bos koriander
- 1 st. fijngesneden rode ui of sjalot

Benodigdheden

Bereiding

1. Geef kleur aan vlees op de OFYR barbecue of in braadpan.

2. Bak ui en knoflook goudbruin in de olie.

3. Bak alle specerijen droog met de ui en knoflook.

4. Blus af met de tomaat uit blik, breng terug aan de kook.

5. Voeg overige vloeistoffen toe.

6. Sudder zacht op laag vuur met deksel, circa 3-4 uur tot vlees zacht is en uit elkaar valt.

7. Haal vlees eruit, verwijder de botten, en pluk het vlees uit elkaar.

8. Schep het vet van de jus, en bewaar.

9. Zeef de jus en druk de pulp van ui en tomaat door de zeef voor binding in de jus.

10. Smeer de taco’s aan een zijde in met de braadjus en bak ze op de OFYR vuurschaal.

11. Vul direct met stoofvlees en geraspte kaas en vouw ze dicht.

12. Bak ze circa 5 min. Aan elke kant tot de kaas smelt en ze mooi goudbruin en krokant zijn.

13. Serveer met de eigen jus en fijngesneden rode ui en koriander.