Pizza blauwe kaas, peer, honing en walnoten

Het toetje van de masterclass: Pizza blauwe kaas, peer, honing en walnoten van The Bastard.
Een bijzonder lekkere combinatie: blauwaderkaas samen met peer. Een mix van zoet, zout en smeuïg, precies zoals je wilt! Perfect om te delen tijdens een gezellige avond met vrienden en familie. Bak het geheel in The Bastard kamado en geniet van de zoete en hartige smaken.

Ingrediënten voor 4 personen

- 250 gram bloem (liefst de Italiaanse 00 (dubbel 0) maling)
- 4 gram gist
- 150 ml warm water
- 1 eetlepel olijfolie
- 200 gram Bleu d'Auvergne blauwschimmelkaas
- 1 peer
- honing
- 50 gram walnoten

Benodigdheden

- Mengkom
- Pizzasteen
- Pizzaschep
- Deegroller

Bereiding

1. Doe de bloem en de gist in een mengkom. Voeg hier het water en de olijfolie aan toe en begin met kneden (met schone handen natuurlijk). Kneed het mengsel ongeveer 5 minuten goed door in de mengkom, tot een egale massa ontstaat. Strooi nu een beetje bloem op je werkbank en kneed het deeg nogmaals 5 minuten op de werkbank tot het niet meer plakt. Maak een bol van het pizzadeeg en plaats het terug in de mengkom. Dek de kom af met een theedoek en laat het een uur staan.

2. Steek de kamado aan en laat de houtskool goed heet worden. Plaats vervolgens het rooster met platesetter op de kamado en leg de pizzasteen op het rooster. Sluit nu het deksel van de kamado, maar open zowel de top vent als de schuif onderaan volledig.

3. Schil de peer en verwijder het klokhuis. Snijd de peer in dunne plakjes.

4. Haal na een uur het pizzadeeg uit de kom, kneed het kort door en rol het uit tot een dun velletje op een met bloem bestrooide werkbank.

5. Bestrooi nu je pizzaschep met bloem, leg het deeg op de schep en verkruimel de blauwschimmelkaas over het deeg. Laat aan de buitenrand van het pizzadeeg een paar centimeter onbedekt, anders loopt straks je gesmolten pizzatopping over je pizzasteen.

6. Verdeel nu de dunne plakjes peer over de pizza en doe hetzelfde met de walnoten. Bedruip de pizza met honing naar smaak.

7. Als het goed is, geeft de thermometer op het deksel van je kamado nu een temperatuur aan van rond de 250 graden. Open nu voorzichtig het deksel en schuif de pizza voorzichtig van de schep, op de pizzasteen. Sluit het deksel en bak de pizza gedurende 5 tot 10 minuten, of zolang nodig is om de bodem krokant te krijgen en de kaas te laten smelten.

8. Haal de pizza van de kamado met de pizzaschep, snijd mooie punten en geniet!