Wanneer de temperaturen dalen en de bladeren door de tuin dwarrelen weet je het zeker: het is herfst. Een perfecte manier om op te warmen is met een overheerlijke wildragout, gemaakt op The Bastard. Met een goed glas rode wijn in de hand en een warme wollen trui, genietend van het najaar.
Kooktijd: 120 min. | Temperatuur: 180 °C, direct. Daarna indirect.
- The Bastard BBQ
- Plate Setter
The Bastard Dutch Oven & Griddle is de perfecte aanvulling op je set. Of je nu een winterse stoofpot maakt of zelfgebakken zuurdesembrood, alles is mogelijk. Gebruik de deksel als griddle om je vlees een mooie sear te geven voordat het de pan in gaat.
1. Bestrooi het vlees met zout en peper naar smaak en wrijf het goed in met een beetje olijfolie.
2. Leg het vlees heel even op het rooster van The Bastard en tot het aan alle kanten mooi bruin is.
3. Haal het vlees vervolgens van de grill, snijd het in kleinere stukken en zet het even apart.
4. Plaats de plate setter in The Bastard en zet de Dutch Oven op het rooster. Voeg een scheut olijfolie toe aan de pan.
5. Snijd de gele uien en bak samen met 150g gerookt ontbijtspek (in blokjes) in de Dutch Oven tot ze mooi bruin zijn.
6. Voeg de tomatenpassata en de 3 eetlepels bloem toe, blijf hierbij goed roeren!
7. Schenk de rode port erbij en laat het mengsel een paar minuten inkoken.
8. Voeg de 500ml runderbouillon toe aan de pan en vervolgens ook de ontbijtkoek, steranijs, kruidnagels, cayennepeper, tijm, paprikapoeder, komijn, nootmuskaat en het laurierblaadje.
9. Laat het geheel rustig pruttelen en doe het vlees terug in de pan.
10. Zet de deksel terug op de Dutch Oven en laat de stoof ongeveer 2 uur zachtjes pruttelen. Roer af en toe en voeg extra bouillon toe indien nodig, zodat het vlees altijd onder de ragoutsaus blijft.
11. Het gerecht is klaar zodra je het vlees makkelijk uit elkaar kunt trekken.
12. Serveer jouw wildragout met wat aardappelpurree en seizoensgroenten voor een overheerlijke maaltijd.
Eet smakelijk!
bron: The Bastard