Rosbief, een mager stuk rundvlees dat wordt gesneden van de dunne of dikke lende, het staartstuk, de bovenbil, de platte bil, het bloemstuk of de muis van een rund. Het hele jaar lekker en combineert uitstekend met een doornormale aardappel en groenten. Voor wat extra sjeu vertellen je ook hoe je een heerlijke crème van mierikswortel maakt voor over de groenten. Dat kunnen (groene) asperges zijn, maar buiten het seizoen ook heerlijk op gepofte bietjes.
- 800 gr rundermuis
- 1 el shichimi togarashi
- 1 st rookhout whisky
- 500 gram aardappelen (klein)
- Grof zeezout naar smaak
- Olijfolie
- 1 el mierikswortel
- 200 gr crème fraiche
- 100 gr mayonaise
- 3 takjes bieslook
- 6 (groene) asperges, bieten of knollen
- Zonnebloemolie
1. Rosbief: Bestrooi de rundermuis met de shichimi togarashi kruiden en wat zout.
2. Voeg in The Bastard het whisky pastilles toe (m.b.v. de Smoker Box of Tube Smoker) en gaar hierop indirect het vlees ongeveer 50 minuten.
3. Wanneer het vlees de gewenste gaarheid heeft bereikt, haal het van de Bastard en laat rusten.
4. Snij vlak voor het serveren de muis in dunne plakjes.
5. Aardappels: Was de aardappelen en kook deze vervolgens gedurende 10 minuten.
6. Prik vervolgens de schil in en strooi hier grof zeezout over en wat olijfolie.
7. Gaar de aardappel verder indirect op de Bastard voor ongeveer 30 minuten tot een uur.
8. Haal ze van de barbecue, verwijder de schil en pluk dan vervolgens het vlees eruit.
9. Serveer bij de rosbief.
10. Mierikswortel crème: Snij de bieslook super fijn.
11. Meng vervolgens alle ingrediënten door elkaar.
12. Breng de crème op smaak met zout en peper.
13. Groenten: was de groenten
14. Bestrijk de groenten heel licht met zonnebloemolie.
15. Rooster de groenten mooi rondom bruin en gaar.
16. Haal ze vervolgens van het rooster en snijd in kleinere stukken.