Het BBQ- en buitenseizoen is officieel aan! Bij de introductie van onze nieuwste aanwinsten hoort natuurlijk ook vlammende inspiratie. Daarom delen we de komende tijd een aantal meesterlijke recepten waarmee jij je ontpopt tot baas van de BBQ. Wat schaft de pot deze keer? Loempia’s van eend met zoetzure saus.
Wat heb je nodig?
Zo maak je het
1 | Snij de wortel, courgette, prei, munt en ui fijn ‘julienne’ (hele fijne reepjes). Hoe fijner je snijdt, des te fijner het gerecht. Meng er de taugé doorheen.
2 | Laat de azijn met de suiker en de honing 10 minuten inkoken tot het wat stroperig wordt.
3 | Leg de vellen brickdeeg open. Meng het eigeel met een scheut water en wat zout. Bestrijk de helft van elk vel met het eimengsel en verspreid de groenten op de andere helft in het midden. Leg ongeveer 4 tot 6 plakjes eendenborstfilet bovenop de groenten.
4 | Rol op tot het midden, vouw de zijkanten dicht en rol verder.
5. Bak de loempia’s in ongeveer 10 minuten goudgeel en krokant. Laat je gasten er zelf eentje van de bakplaat nemen en schenk er een beetje van de zoetzure saus bij. Eet smakelijk!