CategoriesRecepten

BBQ inspiratie recept | Paling met bacon en wasabi

Tijdens Hemelvaartsdag openen we officieel het buitenseizoen! Bij de introductie van onze nieuwste aanwinsten hoort natuurlijk ook vlammende inspiratie. Daarom delen we de komende tijd een aantal meesterlijke recepten waarmee jij je ontpopt tot baas van de BBQ. Wat schaft de pot deze week? Paling met bacon en wasabi!

Wat heb je nodig?

Zo maak je het

1 | Spoel de paling zorgvuldig af en maak goed schoon. Maak vervolgens elke vier centimeter een verticale inkeping tot het hart, maar niet er doorheen. Snijd lange, dunne strips van de bacon en rol ze in de inkepingen. Wrijf de palingen daarna in met de volledige tube wasabi.

2 | Snijd het uiteinde en het donkergroene gedeelte van de prei zodat je twee lange cilinders overhoudt. Snijd ze in de lengte in en verwijder de middelste kern. Haal de buitenste schillen los zodat je als het ware vier ‘schuitjes’ creëert om de paling in te leggen.

3 | Als je de paling in de enkele preischillen hebt gelegd, verkruimel je de fijngehakte knoflook, de feta en de tijm over de pakketjes en voeg je een flinke snuf zout en peper toe.

4 | Leg de vier pakketjes op de grill(plaat) en bak ongeveer 25 minuten. De preischillen geven tijdens de bereiding hun geur en smaak af, en zorgen ervoor dat de vis niet verbrandt. Ze zijn niet (per se) bedoeld om later te eten.

5 | Garneer met bieslook en serveer eventueel met extra brood. Eet smakelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Image
  • SKU
  • Rating
  • Price
  • Stock
  • Availability
  • Add to cart
  • Description
  • Content
  • Weight
  • Dimensions
  • Additional information
  • Attributes
  • Custom attributes
  • Custom fields
Click outside to hide the comparison bar
Compare
Voeg toe aan winkelwagen