Het BBQ- en buitenseizoen is officieel aan! Bij de introductie van onze nieuwste aanwinsten hoort natuurlijk ook vlammende inspiratie. Daarom delen we de komende tijd een aantal meesterlijke recepten waarmee jij je ontpopt tot baas van de BBQ. Wat schaft de pot deze keer? Een super eenvoudig en healthy, vegetarisch bijgerecht; chips van knolselderij.
Wat heb je nodig?
Zo maak je het
1 | Was de knolselderij zorgvuldig en snij deze met behulp van een snijmachine of mandoline in dunne plakjes van ongeveer 1 mm.
2 | Besprenkel de kookplaat met een beetje olijfolie en smeer de olie uit met wat keukenpapier of een keukendoek.
3 | Bak de knolselderij in ongeveer 5 minuten krokant en draai ze tijdens het bakproces 4 keer om. Ze zijn krokant wanneer het vocht volledig verdampt is. Leg de plakjes die klaar zijn nog even op een cederhouten plankje en bestrooi ze met wat zeezout. Je zal merken dat ze na een tijdje pas echt krokant worden.
4 | Dit heerlijk gezonde en vetarme hapje zal zeker in de smaak vallen, eet smakelijk!